Pages

Saturday, February 15, 2014

Collagen plus Vit E -mercury? yes it has mercury

Ok I nak review Collagen plus Vit E. I'm doing it in Bahasa since most of the  users of this product are Malaysians. First of all. kandungan cream nie adalah vaselin base dengan kandungan merkuri 0.0001 percent. I dah buat ujian makmal so kandungan merkuri ni kalau ikut US nyer badan kesihatan FDA, adalah tahap selamat. TAPI! yup ada Tapi ok. Collagen plus vit E ada tiruan. Kandungan merkuri dia.. mak oiiii!!! tinggi sangat.  Krim malam dia nampak kemerahan ataupun greyish kelabu. I cakap nie krim Malam ok. bukan krim siang ...krim siang dia ok. selamat BUT  ada merkuri gak..less than 0.001% dan. kandungan vitamin E agak bagus. Merkuri jenis murah iaitu Cinnabar warna nyer merah dan merkuri yang diproses warna metalic kelabu.
ORIGINAL -krim malam lebih cerah sebab merkuri rendah.

Rata-ratanyer yang krim murah semurah RM9 nie kandugan merkuri jenis cinnabar amat tinggi. So pregnant ladies pls dont use this product!!!
Ok I sanggup pakai krim ORI nie sebab merkeri pada kadar rendah boleh membersihkan pori pori tersumbat.  kat Thailand  Krim POP mengandungi merkeri ni digunakan untuk 7 hari sahaja.
Bagaimana nak manfaatkan krim ni tanpa mencederakan kesihatan kita. actually, setiap hari kita terdedah dengan merkuri. Cuma you all tak sedar. Mascara  dan eye liner smeuanyer ada merkeri tapi padar kadar kurang dari 0.001 percent ntuk tujuan mengawet. Ikan ikan sekarang byk kandungan merkeri disebabkan pencemaran laut. Tuna paling byk kandungan merkuri. disarankan untuk konsum hanya 2 kali seminggu.tampal gigi amalgam pun ada merkuri!

 oK  i dah start pakai 5 hari, dah. jerawat yang tak nak keluar .. dah pun keluar dan skin looks o smooth. im happy. peeling baru start hari ke lima.Selepas Hari pertama I pakai rasa stinging (perit) but second day its ok. tapi kering kulit I dan tegang. mungkin sabunyer kut.. terlalu mengeringkan. so i dah stop sabun.
Pori pori kat kawasan bawah mata dah mengecil tapi pori pori kat pipi belum lagi. hopefully on the 7 th day its ok. I akan continue pakai untuk sebulan and then I akan maintain dengan product lain ynag lebih selamat. Untuk membuang kandungan merkuri dalam badan. SILA MAKAN DENGAN BYK SEKALI

  • glutathione
  • alpha lipoic acid ( jangan byk sangat kalau gigi u ada amalgam,sebab tampal gigi tu boleh mengeluarkan merkuri kalau makan alpha lipoic byk sangat) 5 mg sudah cukup.
  • makan lebih lemak dan kurang karbohidrat. Merkuri suka berkumpul kat lemak. Lemak makanan tu nanti akan mengikat merkuri yang di buang oleh glutathione atau alapha lipoc acid.
  • Daun ketumbar MENTAH (cilantro,parsley) MURAH DAN BERKESAN BUANG MERCURY
  • makanan berlemak-good fats adalah yang berikut:
    • Olive oil
    • Canola oil
    • Sunflower oil
    • Peanut oil
    • Sesame oil
    • Avocados
    • Olives
    • Nuts (almonds, peanuts, macadamia nuts, hazelnuts, pecans, cashews)
    • Peanut butter
    • Soybean oil
    • Corn oil
    • Safflower oil
    • Walnuts
    • Sunflower, sesame, and pumpkin seeds
      Flaxseed
    • Fatty fish (salmon, tuna, mackerel, herring, trout, sardines)
    • Soymilk
    • Tofu
  • sewaktu menggunakan product atau makanan yang ada merkuri. minum air byk byk sehingga 16 gelas sehari.
  • CHLORELLA
  • infra red sauna baik juga untuk membuang merkuri yang ada pada kulit dan peluh

SILA GOOGLE UNTUK TIPS BUANG MERKURI 

19 comments:

  1. for your info, cream yang ori nie ramai yang pakai bertahun tanpa apa apa masalah. kata mereka tapi kalau tak amalkan mercury cleansing diet, kidney boleh rosak gak. i rather use this product less than 30 days ler. takut gak. the problem is krim yang tak ori kandugnan merkeri tinggi boleh rosak kulit. so jaga jaga yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya preggy skrg..sy dh pakai almost 4months...tp belum hbs lg 1 set tu...xtau pulak pregnant women xboleh pakai...takutnye..tp spnjg sy pakai mmg xde masalah...cmne ye..should I stop?

      Delete
    2. you should stop immediately. sebab mercury tu boleh harm your child. bykkan makan alpha lipoic acid dan gluta untuk buang mercury

      Delete
  2. Thanks for the info. Trauma dah nak pakai ape2 skincare yg murah n famous. Better consult pharmacist dlu -.-

    ReplyDelete
  3. Saya pun takut nak pakai...betul ke u buat lab test mercuri dia selamat kalau yg ori??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ori tahap selamat tapi tal di galakkan pakai lebih dari 7 hari setiap bulan

      Delete
  4. mercuri ni ada pada ikan dan byk barang. badan kita sentiasa membuang bahan toxic. so kala nak gunakan mercury untuk bersihkan kulit tu ..tak boleh lebih 7 hari setiap bulan. dan pemakaian dari segi bulanan tak boleh lebih 6 bulan. sebab mercury bold mendap kat buah pinggang. ada yang ckp lebih selamat gunakan untuk 7 hari sahaja setiap 6 bulan. so i plan nak guna 7 hari setiap 6 bulan sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. means...guna 2 kali setahun lagi...7 hari 6 bulan pertama n 7 hari 6 bulan ke dua..hurmm..patutlah penjual tu kata..xleh pakai lama...dh ok..stop..pakai produk lain..kalau muka naik jerawat lagi..baru pakai balik

      Delete
  5. salam sis, apa yer maksud kena guna 7 hari dalam setiap bulan? maksud nyer lepas seminggu guna, kena tukar beli set yg baru ker??? errrr...keliru gak saya kat part ni..tolong explain kan sis..tq

    ReplyDelete
  6. maksud guna krim tu time ada jerawat ker ataupun kusam untuk tujuh hari jer lepas tu simpan jer krim tu dalam peti sejuk. ada org guna krim tu untuk tujuh hari jer sebulan lepas tu simpan. and then next month pakai lagi tujuh hari. kalau nak panjang umur pakai time jerawat naik ker atau pun setiap 6 bulan. preggies haram tak leh pakai nie sebab boleh mencacatkan janin.

    ReplyDelete
  7. kalau buang mercury dalam kulit tu. makan daun ketumbar byk byk. fresh ketumbar. dia keluar ikut air kencing dan peluh. so minum air byk byk.

    ReplyDelete
  8. salam.. nak tanya, sabun Collagen Vit E selamat tak kalau guna hari-hari?? adakah sabun pencuci muka Collagen Vit E juga ada kandungan merkuri?? pls reply.. thnks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lambat reply busy at office. sabun tak der mercury. mercury based cream ni tak boleh pakai hari-hari beb. walaupun kebykan cream cream kat pasaran nie ada mercury. cuma kkm sanggup terima wang sogok dan buat bodoh. tips nyer simple shj. pakai krim nie 7 hari shj setiap bulan supaya tak keracunan mercury.

      Delete
  9. This is so cool. I am such a huge fan of their work. really am impressed with how much you have worked to make this website so enjoyable.
    Collagen plus

    ReplyDelete
  10. Hey I don't understand your language. Plz tell me does the cream work?is it safe to use for one month.I heard it has mercury so I don't want to use it for a long time

    ReplyDelete